Things to do in Hoi An, Vietnam

Rondreizen door Vietnam is leuk, maar uiteindelijk is er niets fijner dan aankomen in Hoi An waar je van alle gemakken voorzien bent. Hoi An ligt gelegen in het midden van Vietnam. In dit artikel vertellen we jou meer over het plaatsje dat jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht wordt. Meer weten? Lees dan snel onze lijst met things to do in Hoi An, Vietnam.

Hoi An Ancient Town

Wanneer je een bezoek brengt aan Hoi An, mag een bezoek aan het oude gedeelte niet ontbreken. Dat is eigenlijk de main attractie waarvoor veel toeristen naar Hoi an afreizen. Het oude gedeelte van het stadje oftewel Hoi An Old Town ziet er indrukwekkend uit: alle gebouwen zijn geel en daarnaast zie je veel lanterns in Hoi An, wat het stadje erg kleurrijk maakt. In het Hoi An Ancient Town vind je veel kledingwinkels waar je kleding op maat kunt laten maken. Daarnaast vind je hier veel restaurants en cafés waar je heerlijk kunt eten en drinken. Het is een stadje om heerlijk rond te struinen en daarnaast de perfecte plek om souvenirs te kopen voor je vrienden en familie. Wil je graag een uitgebreide things to do Hoi An lezen?

My Son tempel

Wanneer je van tempels houdt breng je een bezoek aan My temples ongeveer drie kwartier rijden vanaf Hoi An vandaan. Het grappige aan deze tempel is dat deze ouder is dan de bekende tempels in Siem Reap in Cambodja. Je kunt ervoor kiezen om een tour te regelen via je hotel of een reisorganisatie. Daarnaast is het mogelijk om per taxi of scooter alles zelf te regelen.

An Bang beach

Naast een bezoek aan het oude gedeelte van Hoi An mag een bezoek aan An Bang beach zeker niet ontbreken. We raden je aan om een keer vroeg in de morgen te gaan – rond een uurtje of 5 a 6 – wanneer alle locals massaal naar het strand gaan, zeker in de zomermaanden. Ook in de avonduren rond 5 tot 6 uur is het een drukte met locale mensen. Gedurende de dag zie je veel reizigers naar het strand komen. Aan het strand vind je een aantal restaurants waar je je heerlijk kunt vermaken, zoals Soul Kitchen, Soul Beach en het Deck House.

Marble Mountain

Op weg richting Danang – de grootste stad van het centrum van Vietnam – kun je een bezoek brengen aan de Marble Mountains. Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier brengen in een mooie constructie dat van marble is. Je kunt met de lift naar boven en met de trap terug. Echter hoef je niet te ver te lopen: ongeveer 10 minuten.

Accommodatie Hoi An Vietnam

Er zijn genoeg plekken om te verblijven in Hoi An. Zo is er wat voor oud en jong en budget en luxere reizigers. Er zijn ontzettend veel hotels en resorts in Hoi An waardoor het soms lastig is om een keuze te maken. Meer weten? Neem dan een kijkje op Kiman Hoi An Hotel.