Zo bereid je je voor op je vakantie

Als je op vakantie gaat wil je daar natuurlijk alles uithalen. Je wilt niet alleen uitgerust en ontspannen terugkomen, maar ook terugkomen vol met nieuwe ideeën. De dagen vooraf aan een vakantie gaan vaak gepaard met stress en spanning. Wil je leren omgaan met deze voor-vakantie stress? Lees dan dit artikel!

Oost west, thuis best

Het is natuurlijk heerlijk om thuis te komen in een schoon huis, maar probeer niet te overdrijven. Je hoeft niet elk stofje weg te werken voor vertrek. Stof komt er toch wel weer. Bereid je simpelweg voor door de juiste kleding uit te zoeken, en klaar ben je.

Supplementen en oliën

Zorg allereerst dat je voldoende water drinkt. Als je op reis gaat wordt je lichaam moe en het is dan extra belangrijk om gehydrateerd te blijven. Als je richting een gebied gaat waar je veel last gaat hebben van muggen, zorg er dan voor dat je minimaal een maand van tevoren begint met het slikken van vitamine B. Vermijd ook voedsel met een hoog kaliumgehalte (denk aan bananen), want dat trekt muggen aan. Zorg dat je citroengras meeneemt en citronella, dat houdt de muggen zeker op afstand. Tea tree helpt tegen beten en lavendel kan de jeuk afnemen.

Neem spullen mee voor een dagje spa

Hoe heerlijk als je op vakantie een dagje naar het spa kan. Lekker in de jacuzzi en jezelf verwennen met behandelingen. Het is dan wel handig als je spullen mee hebt voor het spa. Denk aan slippers, een badjas en een zachte handdoek.

Zonnebrand

Zorg er altijd voor dat je voldoende zonnebrand hebt. Vermijd de zon in de middag, want dan is het op z’n allerheetst. Probeer daarnaast je gezicht uit de zon te houden, draag een hoed en bedek als het mogelijk is je voeten, die verbranden ontzettend snel. Toch verbrand? Dan is Aloe Vera een goede om op te smeren.