Lissabon wordt steeds populairder

Veel mensen vind het heerlijk om één keer per jaar op citytrip te gaan. Een paar dagen een korte break naar een mooie stad ergens in Europa. Natuurlijk het liefste naar een stad waar veel te beleven is, waar het lekker weer is en waar je je ogen een paar dagen lang flink de kost kunt geven. Een stad die steeds vaker bezocht wordt is Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Deze stad heeft eigenlijk alles wat een stad geschikt maakt als bestemming voor een citytrip. Prachtige bezienswaardigheden, lekker weer en een zeer gastvrije bevolking. Alle ingrediënten voor een mooie stedentrip.

Rua Augusta

Deze stad biedt alles wat jij zoekt om even tot rust te komen. Lissabon heeft een aantal hoogtepunten die je zeker niet mag missen als je deze stad gaat bezoeken. Zo ligt centraal in de stad de grootste straat, de Rua Augusta. Deze straat staat bekend om haar veelzijdigheid. Het heeft een aantal van de grootste winkels die je maar kunt bedenken van de meest bekende merken. Naast deze grote winkels vind je ook veel kleine, typisch Portugese boetiekjes om leuke souvenirs voor thuis mee te nemen. Wil je aan het eind van de dag nog een hapje eten? Geen probleem, er liggen verschillende leuke pleinen om de Rua Augusta heen waar je leuke terrasjes tegenkomt.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Enkele andere highlights van de stad zijn de Torre de Belem. Deze toren ligt aan de westkant van de stad en veel toeristen geen hier een kijkje nemen. De toren ligt aan het water en kun je van een grote afstand zien liggen. Een andere trekpleister in de stad is een ritje in tram op tramlijn 28. Deze tram brengt je langs alle mooie punten van de stad, en je kunt uitstappen waar je maar wil. Zo kun je op één van de uitzichtpunten uitstappen om te genieten van het oogverblindende uitzicht.   Lissabon ligt op ongeveer drie uur vliegen van Nederland, en tickets naar het vliegveld van Lissabon zijn verkrijgbaar bij verschillende vliegmaatschappijen. Vrijwel iedere dag gaat er een directe vlucht uit Nederland naar Lissabon, en dat maakt de drempel nog lager om eens te gaan genieten in deze fantastische stad.