Elektrisch laden moet vrij simpel werken

elektrisch-laden

Heb je een elektrische auto? Uiteraard vind je het dan belangrijk dat het elektrisch laden eenvoudig werkt. Je wilt niet uren blijven wachten om verder te kunnen rijden als de batterij van jouw elektrische auto leeg is. Ook wil je niet lang zoeken naar een laadpaal. Door Yeet! wordt gewerkt aan slimme netwerken. Er wordt een laadnetwerk uitgerold op de beste strategische locaties. Zo krijgen eigenaren van elektrische auto’s de vrijheid om overal elektrisch te rijden. Er wordt een netwerk van superladers gebouwd. Heb je jouw auto gekoppeld aan een superlader? Dan kan er razendsnel elektriciteit worden getankt. De batterij van jouw elektrische auto is dan in ruim 10 minuten weer volgetankt.

Gemakkelijk en slim elektrisch laden

Hoe wordt elektrisch laden overal mogelijk gemaakt? Door het aanleggen van slimme laadnetwerken. Deze slimme laadnetwerken worden aangelegd op basis van locatie-onderzoek. Bovendien worden deze slimme laadnetwerken afgestemd op het gedrag van de elektrische rijders. Zo worden door de aanleg van de slimme laadnetwerken gebieden voor elektrische rijders ontsloten. Elektrische rijders kunnen zowel elektriciteit laden ‘on to go’ als tijdens het parkeren van hun elektrische auto. Elektrisch laden is dus gemakkelijk én slim mogelijk.

Het kiezen van locaties

Elektrische rijders willen de vrijheid hebben om overal heen te gaan. Dat is mogelijk als het elektrisch laden mogelijk is op strategische punten. Geschikte locaties om elektriciteit te kunnen tanken zijn locaties die aansluiten op de behoefte die elektrische rijders hebben. Bij het bepalen van de locaties wordt er gekeken naar het aantal elektrische auto’s in een bepaald gebied en naar het gedrag van de bestuurders van de elektrische auto’s. Zijn bestuurders langer op een bepaalde plek om er bijvoorbeeld te winkelen of zijn ze op een snelle doorreis? Bij het bepalen van de locaties moet er ook gelet worden op de technische mogelijkheden van de stroomvoorziening ter plaatse. Bij het kiezen van de locaties spelen dus allerlei variabelen een rol. 

De beste laadoplossing voor iedere situatie

Om elektrisch laden zowel ‘on to go’ als tijdens het parkeren van een elektrische auto altijd gemakkelijk en slim mogelijk te maken, en elektrische rijders dus de vrijheid te geven, wordt er door Yeet! gekeken naar de beste laadoplossing voor iedere situatie. Wat gebeurt er als de beste laadoplossing in een bepaalde situatie vraagt om individuele laders of laadboxen? Dan wordt er een keuze gemaakt uit de best beschikbare laadboxen. Er wordt bij het maken van die keuze gelet op de behoefte van de elektrische rijders. Vervolgens worden de laadboxen geïntegreerd in het door Yeet! aangelegde netwerk.

Parkeerterreinen worden getransformeerd tot grote laadnetwerken

Je hebt jouw elektrische auto geparkeerd en je wilt de auto elektrisch laden. Natuurlijk wil je dan niet worden geconfronteerd met uitsluitend bezette laadpalen. Daarom transformeert Yeet! grote parkeerterreinen tot grote laadnetwerken met meer dan 2000 laadpunten.