Moet je rijk zijn om een privé jet te huren?

Bij een privéjet denk je aan luxe en rijkdom. Of je ze nou bent tegengekomen in reality show Keeping Up with the Kardashians of het leven van andere rijke lui, voor de gewone mens klinkt het niet vanzelfsprekend om met een privéjet te vliegen. Toch is het een luxe om van te dromen. Een privéjet wordt meestal geassocieerd met rijkdom, maar is dit eigenlijk echt zo? In deze blog schrijven we over de mogelijkheden om een privé jet goedkoop te huren. Is dit überhaupt mogelijk?

Voordelen van een privé jet huren

Voordat we het hebben over de mate van betaalbaarheid, zetten we eerst alle voordelen van een privéjet op een rij. Het woord zegt het al privé; wie houdt er niet van zijn of haar privacy in een tijd waar het leven zo openbaar geworden is, onder andere dankzij de komst en de populariteit van sociale media. Privacy geeft je een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Bovendien houden mensen nou eenmaal van luxe en een privéjet valt zeker onder deze categorie. Liggen, genieten van lekkere hapjes, beenruimte, zijn allemaal pluspunten waar je blij van wordt. Niet hoeven wachten of rekening houden met anderen bij het in- en uitstappen. Kortom vliegen op jouw voorwaarden, hoe speciaal is dat! 

Goedkoper dan gedacht

Nu het goede nieuws: vliegen met een privéjet is goedkoper dan je denkt. Maar door goed te vergelijken is het wel mogelijk om goedkopere opties te vinden. Eén van de goedkopere privé jet vluchten zal waarschijnlijk nooit goedkoper worden dan een vlucht op businessclass niveau. De prijs hangt vooralsnog af van factoren als afstand, type vliegtuig en de grootte ervan. Wat het vliegen met de privéjet vooralsnog goedkoop maakt, is het feit dat je de prijs deelt met de inzittenden. Een gemiddelde zakenreis kost rond de 3500 euro per uur. Daarnaast heb je al privé vluchten vanaf 1500 euro per uur. Deze prijzen zijn slechts indicaties. Hoe dan ook, kom je per persoon in de buurt van de prijs voor een gewone vlucht. Logischerwijs kunnen rijke mensen het zich vaker permitteren om gebruik te maken van een privéjet. 

Hoe werkt het?

Er zijn speciale terminals voor privé vluchten. Op Schiphol heet dit de VIP-terminal. Je hoeft niet uren van te voren aanwezig te zijn op het vliegveld, 20 minuten vooraf is genoeg. Bij een zogeheten private jet broker kun je informeren naar specifieke prijzen gericht op jouw behoeften. Deze brokers hebben toegang tot de aangeboden vliegtuigen en zijn een soort verbinders tussen klanten en privéjets. Krijg je ook steeds meer zin om een goedkope privé vlucht te boeken de volgende keer als je moet vliegen?