Wat kun je doen op vakantie?

Als het op vakantie aankomt, is het doel om te ontspannen en weg te komen van je gebruikelijke routine. Er zijn tal van manieren om dat te doen: wandelen in een nieuwe stad, genieten van een ander favoriet eten, of de hele dag in bed liggen kijken naar Netflix. Maar als je dingen door elkaar wilt halen en toch het ontspannende gevoel van vrije tijd met familie en vrienden wilt behouden, zijn er veel bordspellen zoals schaken, rummy en backgammon.

Schaken

Het eerste en meest voor de hand liggende wat je moet doen, is jezelf uitdagen met een mentaal puzzelspel zoals schaken. Schaken bestaat al eeuwen (er is zelfs een buste van een Egyptische koning die het speelt), dus het is veilig om te zeggen dat het spelen op vakantie niets nieuws is. Schaken is een van de meest universeel plezierige bordspellen die er zijn. De basisregels zijn eenvoudig genoeg voor zelfs jonge kinderen, maar het biedt ook mogelijkheden voor een diepgaande strategie en langetermijnplanning die volwassenen urenlang bezig zullen houden. Met zoveel mogelijke zetten en strategieën kan één spel een hele dag vullen met plezierig nadenken en beslissen. Het is ook net zo leuk voor twee spelers als voor twee teams van twee, en als je het geluk hebt een partner te hebben die net zo bedreven is in schaken als jijzelf, wacht je een geweldige competitie!

Rummykub

Als je op zoek bent naar bordspellen voor het hele gezin wanneer je op vakantie bent of een leuke activiteit om met je vrienden op het strand te doen, dan is rummykub of rummy de perfecte oplossing. Dit uniek leuke spel is een spel dat elementen van speelkaarten, mahjongg en dominostenen combineert in een verslavend en gemakkelijk te leren spel dat je in elke omgeving kunt spelen; of het nu een strandfeest is of een avond in de hotellounge. Rummykub is een geweldig spel voor gezinnen omdat het minimale leesvaardigheid vereist (enige hulp met cijfers is handig) en geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Hoewel het een zekere mate van strategisch denken vereist, is dit niet-confronterende spel perfect voor iedereen die plezier wil hebben zonder zich zorgen te maken over verliezen. Het wordt gespeeld met twee tot vier personen en elke speler heeft 13 tegels. Om te beginnen worden alle tegels eruit gedumpt en op een stapel gelegd. Spelers moeten hun tegels zien af te leggen door reeksen te maken. De speler die als eerste uit is, wint!

Backgammon

Backgammon is een klassiek spel met zeer eenvoudige regels (de volledige versie heeft er maar 28). Het is ook draagbaar, zodat je één set onderdelen in een ritssluitingszak kunt doen. Het kleine speeloppervlak betekent ook dat het gemakkelijk kan worden opgeborgen en in een oogwenk tevoorschijn kan worden gehaald. Met zijn snelle gameplay en eenvoudige regels kan backgammon in minder dan 20 seconden worden begrepen en in minder dan 10 minuten worden gespeeld. De regels zijn eenvoudig genoeg voor iedereen om te leren, maar bieden toch voldoende ruimte voor strategie, wat betekent dat er voldoende mogelijkheden zijn voor je vakantiegangers om iets nieuws te leren terwijl ze spelen. Omdat het zo toegankelijk is, is backgammon een geweldige optie voor gezinnen met kinderen of groepen, waaronder mensen van alle leeftijden.