Wandelvakantie paradijs: de Belgische Ardennen

Op zoek naar een volgende wandelvakantie bestemming? Zoek niet verder dan de Ardennen? In dit artikel zullen we toelichten waarom steeds meer Nederlanders kiezen om het dichter bij huis op te zoeken.

Schitterende ‘on-Europese’ natuur

Indien je wel eens in de Ardennen geweest bent dan weet je dit al maar de Ardennen zijn een schitterend natuurgebied. Kom je hier voor het eerst dan kun je bijna je ogen niet geloven dat er zo een prachtige streek zich bevindt zo dichtbij de Nederlandse grens. Dat er überhaupt van dit soort schone natuur is in Europa. Om prachtige bossen en beekjes en bergen te bezichtigen hoef je dus niet de halve wereld over te vliegen.

Logistiek

Niemand zit te wachten op vliegveld stress. Je weet wel dat gevoel van stress dat je krijgt op de dag dat je gaat vliegen. Heb je je passpoort wel bij je? Is je bagage niet te zwaar? De drukte en mensenmassa, vertragingen, veiligheid controle enzovoort. Geen pretje. Het voordeel van de Ardennen? Geen vliegtuig komt er aan te pas doorgaans. Je kunt er prima heenrijden met eigen vervoer. Zeker als je in het zuiden woont.

Nederlandse accommodaties

Geen zin om op een camping te staan met voor de meerderheid Fransen en Duitsers? Geen probleem er zijn in de Ardennen campings met Nederlandse eigenaren waar voornamelijk Nederlandse gasten komen. Wel zo fijn om in eigen taal met andere vakantiegangers en staf te kunnen communiceren. Een voorbeeld van zo een camping is Outdoor Camping Barvaux, bij deze de details:

Outdoor Camping Barvaux
50, Haute Commène, 6940 Durbuy, België
Telefoon: +32 86 21 24 66
Website: https://campingardennen.nl/

Bourgondisch

In de Ardennen kun je genieten van heerlijk bourgondische bijna overdadige maaltijden en ook de bier kun je niet missen natuurlijk!

Sportieve aangelegenheden

Hoewel het culinair goed toeven is in de Ardennen kun je ook goed terecht hier voor al je sportieve wensen. De Ardennen zijn met name erg populair onder wandelaars. Lees hier meer over de vele opties die wandelaars hebben in deze streek. Maar ook kanovaarders, fietsers, bergbeklimmers kunnen hier het hart ophalen want er zijn ontelbare mogelijkheden om deze activiteiten te beoefenen.