Geef je signaal af waar je voor staat met een vlaggenmast

Het plaatsen van een vlaggenmast in de tuin voor je woning, of meerdere masten voor bijvoorbeeld het kantoor waar je werkt, is er voor een ding en dat is een blijvende indruk achter te laten. Is het voor persoonlijk gebruik, dan is het meestal uit patriottisch oogpunt, om op nationale feestdagen de vlag te kunnen hijsen. Is het een zakelijke overweging om er een aan te schaffen, dan gaat men meestal uit van reclame banners en -vlaggen die duidelijk een effectieve manier van marketing bieden.

Wat ten goede komt van kleine tot grote bedrijven organisaties en evenementen in alle soorten. Een van de meest opvallende voordelen van reclame banners en -vlaggen is de mogelijkheid om ze aan te passen aan de behoeften van de gebruiker en voor welk moment dan ook. Het is een perfect middel om een promotie of speciale uitverkoop te vieren.

Met je eigen bedrijfsvlag in de hoogte, kun je je geen betere reclame wensen

Door de bijna oneindige opties voor lay-outs, kleuren, thema’s, stijlen en stoffen is er een veelzijdigheid in verschillende vormen. Naar gelang de grootte van de vlaggenmast is deze vorm van reclame voeren voor zowel binnen als buiten te gebruiken, of het nu gaat om nieuwe producten of speciale aanbieding te promoten. Je kunt er zelf delen van een evenement of ruimte mee identificeren. Een vlaggenmast kopen is de start om voordelig en goedkoop te zijn in combinatie met kwaliteit en duurzaamheid in vergelijking met alle andere vormen van reclame.

Het uitdragen van reclame op deze manier is een kosteneffectieve oplossing voor zowel op de korte als lange termijn gebruik. Dankzij de draagbaarheid en vele gewichtsvoordelen zijn de plaatsingsmogelijkheden bijna onbegrensd, evenals de opslag- en transport opties. Een van de grootste voordelen van op deze manier reclame maken is dat het nooit uit de mode raakt bij de consument.

Vlaggenmasten zijn er in verschillende uitvoeringen en lengtes

Je kunt natuurlijk denken: “ik ga gewoon een vlaggenmast kopen, want zoveel verschillen zullen er toch niet zijn.” Dit klopt niet, want ze worden vervaardigd van verschillende soorten materiaal: polyester kunststof, hout en aluminium. Met elk zijn voor- en nadelen. Degene die van kunststof vervaardigd zijn, hebben de eigenschap licht in gewicht en flexibel te zijn. Wat zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. Deze masten hebben geen specifieke zorg nodig en zijn verkrijgbaar in een neutrale standaard witte kleur. Besluit je er eentje van hout te nemen, moet je er wel van bewust zijn dat, de kwaliteit van het gekozen hout de belangrijkste factor is als het gaan om duurzaamheid.

Dit beïnvloed de prijs wel ‒ hoe beter de kwaliteit van het hout, hoe duurder de mast. De houten uitvoeringen hebben ook meer zorg nodig, omdat ze van tijd tot tijd een likje vernis nodig hebben. Nadeel is dat ze zwaarder zijn dan de kunststof of aluminium uitvoeringen. Voordeel is dat ze een nobele en rustieke uitstraling hebben. De aluminium versies daarentegen zijn licht en beter geschikt voor transport en installeren. Deze vlaggenmasten van aluminium zijn wat de kwaliteit betreft flexibel en stabiel. Hebben praktisch geen onderhoud nodig en kunnen niet oxideren of roesten. Bijkomend voordeel is dat ze er altijd modern uitzien.

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van vlaggenmasten?

In principe komt er geen speciale vergunning aan te pas, als men er eentje wil plaatsen. Het plaatsen hiervan in een openbare ruimte, wordt gezien als straatmeubilair en is daarom vergunningsvrij. Je moet je wel houden aan een paar belangrijke voorwaarden. Het plaatsen van een mast op je erf of bedrijventerrein vereist geen speciale vergunning, zolang hij niet langer is dan zes meter.

Per tuin of erf mag er, maar eentje geplaatst worden, geen meerdere. Voor bedrijven en particulieren gelden hierin dezelfde regels. Voor het ophangen van meerdere vlaggen, voor bij bedrijven en instellingen moet je wel een speciale omgevingsvergunning aanvragen. Dit is gewoon mogelijk in de gemeente waar je woont. Een vlaggenmast kopen doe je, omdat je wilt dat je bedrijf of kantoor gezien wordt.