Luxe privejets: geniet van een mooie vakantie

Niet meer lang wachten in de rij, geen onbekende snurkende medepassagier, omringd door luxe. Dat is waar de meeste mensen aan denken als ze het woord privejet horen. Maar wat voor luxe kun je precies verwachten als je met een privejet vliegt? En zijn er eigenlijk ook nadelen ten opzichte van met een normaal vliegtuig reizen?

Privejets in het algemeen
Privejets zijn er in heel veel verschillende soorten met de ene nog luxer dan de ander. Een gemiddelde jet heeft 1 piloot nodig, heeft tenminste drie passagiersstoelen, genoeg bagageruimte en is een stuk sneller dan een groter vliegtuig. Een groot voordeel van privejets is dat ze op veel meer vliegvelden kunnen landen. Zo zijn er in Amerika alleen al bijvoorbeeld meer dan 5000 vliegvelden waar privejets mogen landen, terwijl de commerciele vliegtuigen maar op ongeveer 70 volledig actieve vliegvelden kunnen rekenen.

Kosten van een privejet
De kosten van het vliegen zijn een stuk hoger bij privejets. Ook het aanschaffen ervan kost je een aardige som, hoewel je tegenwoordig al modellen kunt vinden van onder de miljoen euro. Aan de andere kant kun je het zo duur maken als je wilt. Zo zijn er veel rijke mensen die een privejet helemaal naar hun voorkeuren afgestemd willen hebben. Er zijn privejets, waarbij alles van binnen bedekt is met goud. Er zijn er ook met een slaapkamer en eetzaal binnen en sommige zelfs met een bubbelbad. Zo worden ze ook in verschillende maten gemaakt. Er zijn grotere privejets, waarmee je tot wel 60 personen tegelijk kunt vliegen. Er worden vaak zelfs hele feesten aan boord gegeven.

Privejet huren
Een privejet kun je ook huren. Dit kost ook een aardig bedrag, maar veel grote bedrijven kiezen hiervoor wanneer ze hun personeel snel moeten vervoeren naar een ander land. Met een privejet kun je later voor vertrek aankomen en hoef je minder snel te wachten op toestemming om op te mogen stijgen. Mede omdat ze vaak hun eigen start- en landingsbaan hebben.

Is het het waard om een privejet te kopen?
Dat hangt natuurlijk helemaal van je financiele situatie af. En hoe belangrijk het voor je is. Voor sommige mensen is dit de grootste droom en zij zullen dit eerder kopen dan andere. Toch is het aangeraden om eerst een goed vermogen op te bouwen en misschien eerst te kiezen om een privejet te huren en later pas te kopen.

Bron: Firstclassaviation.nl