Ga je naar Atlanta? Bekijk deze 5 to do’s !

Atlanta is de hoofdstad van Georgia in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Het is ook de stad van Martin Luther King en Coca-Cola. Deze 4 dingen mag je absoluut niet overslaan als je Atlanta bezoekt.

1. Bezoek de Atlanta Hawks!

De Atlanta Hawks is de basketbalploeg in Atlanta. En basketballen kunnen ze er! De Atlanta Haws spelen in de NBA competitie, het hoogste niveau in Amerika. Op de website van American Sport Tickets vind je meer informatie over het bezoeken van de Atlanta Hawks!

2. World of Coca-Cola

In de negentiende eeuw werd de eerste Coca-Cola in Atlanta geproduceerd. Hier is de stad trots op en dat is te zien in deze permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het bedrijf en de vele reclames die voor Coca-Cola gemaakt zijn. Ook leuk om met kinderen te bezoeken.

3. Atlanta Centrum voor Burgerrechten en Mensenrechten

Dit museum neemt je mee in de geschiedenis van de mensenrechten. Niet zo vreemd, dat je dit museum in Atlanta vindt, aangezien Martin Luther King hier vandaan kwam.

4. Tour langs historische huizen

Het zuiden van Amerika kent veel prachtige statige huizen. Tijdens de tour bezoek je twee van dit soort huizen. Welke huizen je bezoekt, hangt af van de dag dat je je tour boekt. Check dit van tevoren. Bezoek het Landhuis van de Gouverneur en het huis van Margaret Mitchell, de schrijfster van Gone with the Wind.

5. Begraafplaats van Oakland

Deze ruim opgezette begraafplaats is zeker de moeite waard om rond te wandelen. Je vindt er graven uit de burgeroorlog en prachtige mausolea en grafstenen. Ook Margaret Mitchel is hier begraven. ’s Avonds kan je er terecht voor een Ghost Tour, als je durft.