Tips voor geldzaken in het buitenland

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Een goede voorbereiding is erg belangrijk voor een prettige vakantie. Ook bij een zakelijke reis naar het buitenland is het van belang dat je je goed voorbereidt. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je weet hoe je kunt betalen in het land waar je naartoe gaat. Het is per land verschillend op welke manieren je dit kunt doen.

Betalen in het buitenland

Als je in het buitenland bent zijn er verschillende manieren om te betalen. Het hangt er dan vooral vanaf in welk land je bent. Wanneer je in een land bent wat bij de Europese Monetaire Unie hoort, is betalen heel makkelijk. Je kunt dan met euro’s betalen en een normale Nederlandse bankpas werkt normaliter ook in al deze landen. Dat is natuurlijk erg fijn aangezien je hierdoor geen voorbereidingen hoeft te treffen om tijdens je vakantie of zakenreis te betalen. Er zijn ook veel andere landen in Europa waar Nederlandse bankpassen normaal gesproken gewoon werken. 

Je hoeft dus in veel gevallen weinig voor te bereiden om niet zonder geld in het buitenland te staan. Toch is het erg belangrijk dat je dit van tevoren checkt. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat je tijdens je vakantie niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Er zijn ook veel landen waar je niet met een normale Nederlandse bankpas kunt betalen. Dit zijn een aantal tips die erg handig kunnen zijn wanneer je naar zo’n land op vakantie gaat. 

Gebruik een creditcard

Wanneer je op reis gaat naar een land waar jouw bankpas het niet doet, kan het een goed idee zijn om een gratis kredietkaart aan te vragen. Met een creditcard kun je in het buitenland namelijk op veel plekken betalen en anders kun je hiermee geld opnemen. Het is daarom een goed idee om een creditcard aan te vragen zodat je zeker weet dat je in het buitenland nooit zonder geld komt te staan. Je moet er dan wel voor zorgen dat je niet te veel geld uitgeeft. Dat komt doordat je met een creditcard geld kunt uitgeven en later pas van je eigen rekening hoeft te betalen. Dit kan erg fijn zijn, maar je moet wel in de gaten houden dat je niet te veel geld uitgeeft waardoor je uiteindelijk een schuld hebt die je niet zomaar kunt terugbetalen. 

Neem contant geld mee

Het is in sommige landen op veel plekken niet mogelijk om met een creditcard of bankpas te betalen. Dit kan erg vervelend zijn aangezien je hierdoor ineens zonder mogelijkheid om te betalen kunt staan. Daarom is het slim om aan het begin van je reis voldoende contant geld op te nemen waardoor je zeker weet dat je altijd kunt betalen. Je kunt er ook voor kiezen om in Nederland bij een wisselkantoor het benodigde geld op te nemen. Het is ook mogelijk om op de eerste dag van je reis direct naar een pinautomaat te gaan om daar geld op te nemen.