Hoe beveilig je een woning voordat je op vakantie gaat? 

Je wilt veilig op vakantie kunnen gaan, zonder voortdurend bang te moeten zijn voor een inbraak in je woning. Vanzelfsprekend is het allerminst! Zeker op de ramen en deuren van oudere woningen wordt lang niet altijd gekozen voor het gebruik van kwalitatief goede sloten. Het maakt dat een inbreker weinig weerstand ervaart, wanneer deze een deur probeert te forceren. Een eerste aspect om naar te kijken: op hoeveel punten zit de deur verbonden met het deurkozijn? Des te groter dat aantal, minimaal drie, des te groter is ook de weerstand die een inbreker ervaart. Er zijn meer zaken om op te letten, wanneer je er zeker van wilt zijn dat je woning goed beveiligd is tijdens een vakantieperiode. 

Young woman entering security pin on home alarm keypad. Home security system

Krijg je tijdens de vakantie onverhoopt toch te maken met een inbraak? Schakel op afstand een spoeddienst in, om het geforceerde slot op de deur te kunnen laten herstellen. Tegenwoordig bieden veel slotenmakers 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning bij het uitvoeren van klussen op het gebied van inbraakpreventie. 

Zorg voor een alarmsysteem aangepast op jouw woning 

Een goed slot op de voordeur vormt een goede basis voor de inbraakpreventie van je woning. Houd er echter rekening mee, dat een goed slot alleen niet voldoende is om inbrekers buiten de deur te kunnen houden. Naast een goed slot zou ook een alarmsysteem niet mogen ontbreken. Bij een alarmsysteem heb je tegenwoordig tal van verschillende mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een standaard pakket uit een webshop, of laat je het alarmsysteem op maat ontwerpen? Het voordeel van die laatste optie zit in het feit, dat je het alarmsysteem aan kunt laten sluiten op de risico’s in de huidige inbraakpreventie van je woning. Zelfs met de beste sloten valt een inbraak nooit volledig uit te sluiten. 

Hang beveiligingscamera’s op om inbrekers af te schrikken 

Je kunt naast de sloten en het alarmsysteem een derde component aan de inbraakpreventie van je woning toevoegen. Kies voor beveiligingscamera’s aan de gevel van je woning. Tegenwoordig laat men deze beveiligingscamera’s steeds vaker voor wat het is, om vervolgens een slimme deurbel te installeren naar de voordeur. Deze deurbellen laten je telefoon of tablet oplichten, op het moment dat er iemand voor de deur staat. Handig, wanneer je in het buitenland zit en wilt weten wie er aanbelt. Veel inbrekers zullen eerst aanbellen, voordat zij een inbraakpoging wagen. Zo weten ze zeker dat er niemand thuis is. 

Lampen op afstand laten bedienen met slimme verlichting 

Het is verstandig om lampen in huis op afstand bedienbaar te maken. Slimme verlichting behoort tot de interieurtrends van de laatste jaren. Niet alleen omdat je ze tijdens de vakantie op afstand kunt bedienen, maar ook omdat je de kleur van het licht aan kunt passen. Stel in de app van je slimme lampen een tijdschakelaar in, zodat de verlichting automatisch inschakelt als het avond wordt. Zo lijkt het alsof er de hele vakantie iemand in je woning aanwezig is. Het verkleint de kans op een inbraak.